T: 06 45457078 (Whatsapp)
E: info@vivadriving.nl

Opfrislessen

  Voor wie zijn opfrislessen bedoeld?

  Heeft men het  rijbewijs jaren geleden behaald dan verleert men langzaam aan — het netjes en zorgvuldig rijden –. De realiteit is verbluffend; ervaren automobilisten rijden gewoon door terwijl er bij het zebrapad een voetganger wilt over te steken! Hoe vaak gaat het nog net goed op de weg als gevolg van te weinig ruimte aanhouden! Hoe vaak wordt men niet afgesneden! Te vaak geeft men geen richting aan bij het afslaan, uitrijden rotondes of rijstrookwisseling! Moeite hebben met parkeren! Enz… Autorijden moet een plezierige beleving zijn en altijd veilig blijven. Wat zo mooi is kan in één keer omslaan in een trauma of erger als gevolg van bijv. slordig kijkgedrag….

  Uit onderzoek van VVN is gebleken dat er behoefte is aan opfrislessen vanuit onderstaande groepen;

  Bekijk onze Reviews


  • Zij die onzeker zijn in het verkeer
  • Zij die niet (meer) de snelweg op durven
  • Zij die moeite hebben met parkeren en omkeren
  • Zij die milieubewust willen rijden; “het nieuwe rijden”
  • Zij die in het buitenland hebben gewoond en onzeker zijn te rijden in ‘Nederland fietsland’
  • Zij die na behalen van hun rijbewijs jarenlang met grote regelmaat af en toe hebben gereden
  • Zij die willen weten of zij over de jaren heen met alle verkeersaanpassingen en veranderingen goed op de hoogte zijn van deze veranderingen

  Ironisch genoeg, ondanks de behoefte, doet men niet graag opfrislessen. Dat je een rijbewijs hebt maar eigenlijk niet goed kan rijden is voor mensen nogal wat om dit toe te geven. De stap naar de telefoon of een e-mailtje versturen is daarom groot. Vreemd eigenlijk?!…..want u stelt aan de luchtvaartmaatschappij als consument wel hoge eisen om u veilig van A naar B te vliegen…! Als je dan rustig doorvraagt, de oorzaak bespreekt en uitlegt op welke manier we het probleem gaan verhelpen, staan mensen er meteen positiever tegenover. Letop; de aanpak is alleen effectief idvv individueel en maatwerk en mislukt altijd als groepsaanpak. Uit mijn ervaring blijkt dat gemiddeld vier lessen bijna altijd genoeg zijn om iemand weer met zelfvertrouwen de weg op te helpen om veilig zelfstandig deel te nemen aan het verkeer.
  Cursusrichtprijs is €49,50 per 60 minuten inclusief het ondersteunend boekje “veilig op weg”.